5 tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο

5 tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο

Ίσως να αναρωτιέστε για ποιο λόγο η συγγραφή κειμένου για το διαδίκτυο, διαφέρει από τη συγγραφή οποιουδήποτε άλλου κειμένου. Η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι διαδικτυακοί επισκέπτες προτιμούν να “σκανάρουν” στα γρήγορα το περιεχόμενο ενός site, με σκοπό να βρουν την πληροφορία που τους ενδιαφέρει. Αν δεν βρουν άμεσα αυτό που τους ενδιαφέρει, το πιθανότερο είναι να το εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με έρευνα του Nielsen Norman Group, ο μέσος διαδικτυακός επισκέπτης θα παραμείνει 10 έως 20 δευτερόλεπτα σε ένα site πριν το εγκαταλείψει. Άλλες έρευνες αναφέρουν ότι το “μαγικό νούμερο” είναι κοντά στα 5 δευτερόλεπτα. Όπως και να χει, ο χρόνος που έχετε στη διάθεση σας γα να τραβήξετε την προσοχή του επισκέπτη, είναι πολύ μικρός.

Με ποιον τρόπο λοιπόν θα κάνετε το περιεχόμενο του site σας αρκετά ελκυστικό, έτσι ώστε να κρατήσετε τον επισκέπτη μέχρι να δει αυτό που προφέρετε?

Σε αυτό το άρθρο συγκεντρώσαμε 5 tips που θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο!

1) Δημιουργήστε σχετικό και αξιόλογο περιεχόμενο.

Όταν ένας χρήστης του διαδικτύου πληκτρολογήσει μια λέξη ή φράση κλειδί σε μια μηχανή αναζήτησης, περιμένει τα αποτελέσματα που θα εμφανιστούν να παρέχουν πληροφορίες σχετικές με την αναζήτηση που πραγματοποίησε. Αν κάνει κλικ στο site σας και βρει άσχετες με την αναζήτησή του πληροφορίες, μη αξιόλογο ή μη ενημερωμένο περιεχόμενο, θα εγκαταλείψει το site σας και θα προχωρήσει απλά στο επόμενο αποτέλεσμα της αναζήτησης, στο οποίο πολύ πιθανό να βρίσκεται κάποιος ανταγωνιστής σας!

2) Μείνετε στο θέμα.

Ο επισκέπτης συνήθως ψάχνει κάτι συγκεκριμένο και εκνευρίζεται όταν αναγκάζεται να φιλτράρει πολλές πληροφορίες μέχρι να βρει αυτό που ψάχνει. Αν το site σας πραγματεύεται ένα πολύ ευρύ θέμα, προσπαθήστε να το “σπάσετε” σε μικρότερα κομμάτια και να αφιερώσετε μια παράγραφο στο κάθε ένα, έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορεί να βρει εύκολα αυτό που τον ενδιαφέρει. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε links στο κείμενο σας, τα οποία να παραπέμπουν σε σχετικές σελίδες του site σας, αντί να προσπαθήσετε να χωρέσετε όλη την πληροφορία σε μια σελίδα. Με αυτό τον τρόπο θα κάνετε το site σας περισσότερο user friendly!

3) Ελέγξτε την ορθογραφία και τα συντακτικά λάθη.

Τίποτα δεν φαίνεται πιο αντιεπαγγελματικό από ένα κείμενο γεμάτο από ορθογραφικά ή συντακτικά λάθη. Αφού τελειώσετε τη συγγραφή του κειμένου σας, ελέγξτε το διεξοδικά, ώστε να βρείτε πιθανά λάθη. Για την ορθογραφία συγκεκριμένα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο δωρεάν online εργαλείο ορθογραφικού ελέγχου, όπως το neurolingo.

4) Χρησιμοποιήστε τη μέθοδο της αντίστροφης πυραμίδας.

Πολλοί επαγγελματίες συγγραφείς κειμένου ή bloggers, χρησιμοποιούν αποκλειστικά αυτή τη μέθοδο για τα κείμενα τους. Βάλτε τα συμπεράσματά σας στην αρχή του κειμένου και δουλέψτε αντίστροφα από αυτό το σημείο, αναλύοντας παρακάτω πως φτάσατε σε αυτά. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε το πιο σημαντικό κομμάτι της πληροφορίας σας στην αρχή, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

5) Γράψτε για τους αναγνώστες σας και όχι για τις μηχανές αναζήτησης.

Θα έχετε ακούσει πόσο σημαντικό είναι να κάνετε το περιεχόμενο του site σας φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης, χρησιμοποιώντας keywords, links και άλλες SEO τεχνικές. Πιο σημαντικό είναι όμως το περιεχόμενο σας να είναι αναγνώσιμο από τους επισκέπτες σας. Ο στόχος σας είναι να μετατρέψετε τους επισκέπτες σε πελάτες. Γράψτε λοιπόν κείμενα που θα εξυπηρετούν αυτόν τον σκοπό!

Η συγγραφή κειμένου για το διαδίκτυο δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ακολουθώντας όμως τα παραπάνω tips, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι το περιεχόμενο του site σας θα είναι αξιόλογο, επαγγελματικό και ουσιώδες.

Και μη ξεχνάτε… Content is king!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας