Να διαχωρίσετε το blog από το website σας ή όχι;

Να διαχωρίσετε το blog από το website σας ή όχι;

Έχετε ένα υπέροχο εταιρικό website (ή θα αποκτήσετε σύντομα). Έχετε επίσης ένα blog με το οποίο είστε παθιασμένοι (ή θα αποκτήσετε σύντομα)! Έχετε όμως και μια επιλογή να κάνετε:

Θα ήταν προτιμότερο να διαχωρίσετε το blog από το website σας ή μήπως πρέπει να το ενσωματώσετε σε αυτό;

Τι σημαίνει όμως ενσωματωμένο blog και τι σημαίνει διαχωρισμός του από το website σας:

Ας πούμε ότι το εταιρικό σας website είναι το www.hiremycode.com.

  • Ενσωμάτωση του blog στο website σας, σημαίνει για παράδειγμα ότι το blog θα εμφανίζεται είτε στο www.hiremycode.com/blog, είτε στο blog.hiremycode.com (subdomain).
  • Ο διαχωρισμός του blog από το website σας, σημαίνει ότι αυτό θα φιλοξενείται σε ένα διαφορετικό domain name.

Είναι λοιπόν καλύτερο να διαχωρίσετε το blog σας από τo website σας; Η γρήγορη απάντηση είναι ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ. Εξαρτάται από το τι θέλετε να πετύχετε, από το ποιός είναι ο στόχος σας, δημιουργώντας ένα blog. Υπάρχουν λόγοι που μπορούν να δικαιολογήσουν και τις δύο προσεγγίσεις!

Πλεονεκτήματα ενσωμάτωσης blog στο website

Η ενσωμάτωση του blog στο εταιρικό website προσφέρει σημαντικά οφέλη, τα οποία για τις περισσότερες επιχειρήσεις αποτελούν κάτι παραπάνω από επαρκείς λόγους για να διαλέξουν την ενσωμάτωση από τον διαχωρισμό.

1) Οφέλη για την επιχείρηση

  • Η ύπαρξη ενός blog με καλογραμμένο περιεχόμενο, αυτόματα καθιστά την επιχείρησή σας αυθεντία στον τομέα της, καθώς δείχνει στον επισκέπτη (και πιθανό πελάτη) ότι τα μέλη της κατέχουν σε βάθος το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται. Είναι επίσης ένας φανταστικός τρόπος να γνωρίσουν οι επισκέπτες την επιχείρησή σας!
  • Οι επισκέπτες που θα βρουν τα άρθρα ή το blog σας (πχ. από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης), βρίσκονται ήδη μέσα στο website σας. Είναι λοιπόν πολύ πιο εύκολο να μετατραπούν σε πελάτες, subscribers ή οτιδήποτε άλλο στοχεύετε.
  • Είναι ευκολότερο και φθηνότερο να συντηρείτε ένα website με ενσωματωμένο blog, παρά να συντηρείτε ένα website ΚΑΙ ένα ξεχωριστό blog.
  • Είναι σαφώς ευκολότερο και φθηνότερο να προωθείτε και να διαφημίζετε ένα συνολικό brand.

2) Οφέλη για το SEO

  • Όλα τα backlinks προς τα άρθρα του blog σας, συμβάλλουν στη συνολική δυναμική του SEO του website σας, λόγω του ότι “δείχνουν” προς το βασικό σας domain name. Αυτό (απλουστευμένα) βοηθάει όλες τις σελίδες του εταιρικού σας website να “αναρριχηθούν” στην κατάταξη των αποτελεσμάτων αναζήτησης.
  • Περισσότερες σελίδες με πρωτότυπο και πλούσιο περιεχόμενο, βοηθούν στην καλύτερη κατάταξη του website σας στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Παράδειγμα ενσωματωμένου blog:

Από τη στιγμή που διαβάζετε αυτό το άρθρο, βρίσκεστε ήδη μέσα στο ενσωματωμένο blog της hiremycode, στο οποίο θα βρείτε χρήσιμα άρθρα για το διαδίκτυο, την κατασκευή ιστοσελίδων, το SEO και το διαδικτυακό marketing.

Στόχος των άρθρων του blog είναι φυσικά όλα τα παραπάνω οφέλη που αναλύσαμε, καθώς και η μετάδοση γνώσης και τεχνογνωσίας σε ανθρώπους που ξεκινούν τώρα την σταδιοδρομία τους στον κόσμο του διαδικτύου.

Πλεονεκτήματα διαχωρισμού εταιρικού website και blog

Μετά από την ανάλυση των πλεονεκτημάτων ενός ενσωματωμένου blog, για ποιο λόγο κάποιος να αποφασίσει να διαχωρίσει το εταιρικό του website από το blog του; Ας δούμε μερικούς λόγους!

Ο διαχωρισμός λοιπόν, είναι η καλύτερη λύση για σας που θέλετε:

  • να δώσετε στο blog σας ένα ύφος που δεν είναι κατάλληλο για την εταιρική σας παρουσίαση.
  • να πετύχετε έναν στόχο που δεν έχει σχέση με τις υπηρεσίες ή τα προιόντα που παρέχει η επιχείρησή σας.
  • να προωθήσετε το blog σας, σαν ένα ξεχωριστό brand.
  • να προωθήσετε τον εαυτό σας σαν αυθεντία στον τομέα σας.
  • να πουλήσετε στο μέλλον το blog σας, αλλά φυσικά να κρατήσετε το εταιρικό σας website.

Για τις περισσότερες επιχειρήσεις, το να έχουν ένα ενσωματωμένο blog στο εταιρικό website τους, είναι η καλύτερη επιλογή. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις που ο διαχωρισμός έχει νόημα! Χρησιμοποιήστε την παραπάνω ανάλυση, ώστε να διαλέξετε την προσέγγιση που καλύπτει τις ανάγκες και τους στόχους σας.

Εσείς ποια προσέγγιση ακολουθείτε?

About the Author

2 Σχόλια

  • Aris G+ 28/10/2015 at 00:11

    Like!

  • ΜΑΙΡΗ ΣΑΜΙΩΤΗ 02/11/2015 at 01:01

    Ενδιαφέρον και πολύ κατατοπιστικό!!!

Αφήστε το σχόλιο σας