Google Adsense: Τι είναι και πως λειτουργεί;

Google Adsense: Τι είναι και πως λειτουργεί;

Τί είναι το Google Adsense;

Το Google Adsense είναι ένα CPC (cost-per-click) πρόγραμμα διαφημίσεων το οποίο επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη, χρησιμοποιώντας ένα μικρό κομάτι κώδικα HTML, να εμφανίζει στοχευμένες και σχετικές με το περιεχόμενο του site του διαφημίσεις.

Το καλό της υπόθεσης, είναι πως το Google Adsense είναι ο ευκολότερος τρόπος για bloggers και webmasters να ξεκινήσουν να κερδίζουν κάποια χρήματα μέσω των ιστοσελίδων τους. Αφού τοποθετηθεί ο κώδικας της εκάστοτε διαφήμισης στην ιστοσελίδα, οι “crawlers” (Googlebot ) του Google Adsense σαρώνουν το website ώστε να πάρουν πληροφορίες σχετικά με το θέμα της κάθε σελίδας. Στη συνέχεια ελέγχουν τις διαθέσιμες διαφημίσεις και τοποθετούν σχετικές με το περιεχόμενο διαφημίσεις δίπλα σε κάθε άρθρο. Η συγκεκριμένη μέθοδος λειτουργεί εξαιρετικά, καθώς κάποιος που διαβάζει ένα άρθρο για smartphones, είναι πολύ πιο πιθανό να αγοράσει ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποιο accessory για το κινητό του τηλέφωνο, από το να αγοράσει προϊόντα που δεν σχετίζονται με το θέμα του άρθρου.

Πως λειτουργεί το Google Adsense;

Η λειτουργία του Google Adsense ξεκινά από τους διαφημιζόμενους. Ας υποθέσουμε ότι μία εταιρεία θέλει να διαφημίσει τα νέα accessories που κατασκευάζει για smartphones. Μέσα από το περιβάλλον του Adsense, ο διαφημιζόμενος μπορεί να δημιουργήσει διαφημίσεις επιλέγοντας τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες θέλει να στοχεύσει και οι οποίες είναι φυσικά σχετικές με το θέμα της διαφήμισης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να στοχεύσει σε λέξεις κλειδιά όπως “κινητά τηλέφωνα, θήκες κινητών τηλεφώνων, μπαταρίες κινητών τηλεφώνων” κλπ.

Οι crawlers του Adsense παίρνουν τη σκυτάλη, “ταιριάζοντας” τις διαφημίσεις που έχουν δημιουργηθεί, με τις λέξεις-κλειδιά στις οποίες έχουμε στοχεύσει και στη συνέχεια εμφανίζουν τις διαφημίσεις:

1) στα αποτελέσματα του Google, εφόσον έχει χρησιμοποιηθεί για την αναζήτηση οποιαδήποτε από τις στοχευμένες λέξεις και

2) σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα σχετική με κινητά τηλέφωνα, της οποίας ο κάτοχος έχει ενεργοποιήσει το Google Adsense.

Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στον τρόπο λειτουργίας του Adsense, επισκεφθείτε τη σχετική σελίδα της Google.

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας