Σε ποια θέση στα αποτελέσματα της Google βρίσκεται η ιστοσελίδα σας

Σε ποια θέση στα αποτελέσματα της Google βρίσκεται η ιστοσελίδα σας

Μετά την κατασκευή της ιστοσελίδας για την επιχείρησή σας, το επόμενο βήμα είναι η βελτιστοποίηση της για τις μηχανές αναζήτησης (S.E.O.), έτσι ώστε να βρεθείτε όσο το δυνατόν πιο ψηλά στα αποτελέσματα αναζήτησης για συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Ίσως να έχετε διαπιστώσει ότι όταν ψάχνετε στη Google για να δείτε σε ποια θέση εμφανίζεται η ιστοσελίδα σας, τα αποτελέσματα είναι αλλοιωμένα, λόγω του ότι τα προγράμματα περιήγησης (browsers) έχουν την ιδιότητα να κρατάνε τις ιστοσελίδες που επισκέπτεστε περισσότερο στη μνήμη cache και να τις εμφανίζουν στα πρώτα αποτελέσματα της αναζήτησης. Μόνο που αυτή η κατάταξη δεν είναι η πραγματική, αυτή δηλαδή που θα εμφανίσει η Google σε κάποιον τυχαίο επισκέπτη, αλλά είναι μια κατάταξη μόνο για εσάς!

Πώς όμως μπορείτε να ξέρετε με ακρίβεια σε ποια θέση στα αποτελέσματα της Google βρίσκεται η ιστοσελίδα σας;

Μία λύση είναι να καθαρίσετε τα δεδομένα περιήγησης του browser σας, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσετε το ιστορικό σας, τους αποθηκευμένους κωδικούς κ.τ.λ.

Για να αποφεύγετε την παραπάνω διαδικασία, υπάρχει η λύση του private browsing. Για να χρησιμοποιήσετε έναν browser σε private mode μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις παρακάτω συντομεύσεις:

  • Αν χρησιμοποιείτε τον Mozilla Firefox, χρησιμοποιείστε την συντόμευση Ctrl + Shift + P
  • Αν χρησιμοποιείτε τον Google Chrome, χρησιμοποιείστε την συντόμευση Ctrl + Shift + N
  • Αν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer, χρησιμοποιείστε την συντόμευση Ctrl + Shift + P

Έτσι λοιπόν βρίσκεστε σε Private Mode και η μνήμη cache έχει απενεργοποιηθεί. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε την ιστοσελίδα σας και να δείτε σε ποια θέση εμφανίζεται πραγματικά, για τη λέξη ή φράση κλειδί που σας ενδιαφέρει.

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας