Τι είναι το Google Adwords και ποια τα πλεονεκτήματα του

Τι είναι το Google Adwords και ποια τα πλεονεκτήματα του

Τι είναι το Google Adwords;

To Google Adwords, είναι ένα εργαλείο στοχευμένης διαφήμισης, σε επίπεδο λέξεων ή φράσεων κλειδιών, στην μεγαλύτερη και σημαντικότερη μηχανή αναζήτησης, το Google.

Σίγουρα, κατά τις αναζητήσεις σας στη μηχανή αναζήτησης της Google, θα έχετε δει κάποια αποτελεσματα που εμφανίζονται με χρωματισμένο background, αλλά και κάποια που εμφανίζονται στη δεξιά πλευρά αποτελεσμάτων αναζήτησης. Αυτά τα αποτελέσματα δεν έχουν σχέση με την κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα της αναζήτησης, αλλά αφορούν στις ιστοσελίδες που οι ιδιοκτήτες τους έχουν επιλέξει να χρησιμοποιήσουν το Google Adwords και να διαφημιστούν στοχευμένα στους χρήστες που τους ενδιαφέρει να προσεγγίσουν.

Πως λειτουργεί το Google Adwords;

Καλείστε να επιλέξετε τους όρους αναζήτησης (λέξεις κλειδιά, φράσεις κλειδιά) που σχετίζονται με την επιχείρηση σας ή το προιόν που θέλετε να προωθήσετε (τους όρους δηλαδή, τους οποίους θεωρείτε ότι όταν οι χρήστες  χρησιμοποιήσουν κατά την αναζήτηση τους στη Google, θα θέλατε να εμφανιστεί η διαφήμιση σας).

Το Google Adwords δίνει ακόμη τη δυνατότητα στόχευσης των χρηστών, βάση γεωγραφικών κριτηρίων. Μπορείτε να επιλέξετε η διαφημιστική καμπάνια σας να εμφανίζεται σε χρήστες που αναζητούν για παράδειγμα “εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων” και βρίσκονται αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη πόλη.

Ποια είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του Google Adwords;

  • Προσεγγίζετε χρήστες ακριβώς τη στιγμή που αναζητούν αυτό που προσφέρετε εσείς.
  • Μπορείτε να επιλέξετε πότε και πού θα εμφανίζεται η διαφήμισή σας.
  • Με την διαφήμιση κόστους ανά κλικ (CPC), χρεώνεστε μόνο όταν ένας χρήστης κάνει κλικ στη διαφήμισή σας και όχι όταν απλά αυτή εμφανίζεται.
  • Έχετε απόλυτα μετρήσιμα αποτελέσματα: Αυτό το χαρακτηριστικό του Google Adwords, το καθιστά ίσως το μοναδικό εργαλείο διαφήμισης, όπου ο διαφημιζόμενος μπορεί να έχει απόλυτα μετρήσιμα αποτελέσματα για τη σχέση κόστους – επιστροφής επένδυσης.
  • Αποφασίζετε το ποσό που θέλετε να δαπανάτε κάθε μήνα και δεν θα χρεωθείτε ποτέ παραπάνω από το συγκεκριμένο ποσό.
  • Δεν υπάρχει δέσμευση για ελάχιστη δαπάνη.
  • Είναι απλό να ξεκινήσετε τη διαφημιστική σας καμπάνια και είναι πολύ εύκολο να τη διακόψετε μόνιμα ή ακόμα και προσωρινά, όποτε εσείς θέλετε.

Προσελκύστε την προσοχή του κοινού σας, μέσω του πιο εύκολου, αποτελεσματικού και οικονομικού τρόπου. Για περισσότερες πληροφορίες, μη διαστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας