Bελτιώστε το Search Ranking με το Google+

Bελτιώστε το Search Ranking με το Google+

Το Google+ είναι μία αναπτυσσόμενη αγορά για τις επιχειρήσεις και για τη βελτιστοποίηση της συμβατότητας με τις μηχανές αναζήτησης (SEO). Είναι το κοινωνικό δίκτυο που δημιούργησε η Google, η οποία, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (θυμηθείτε το Google Buzz και το Google Wave), φαίνεται τελικά να πετυχαίνει το στόχο της, που δεν ήταν άλλος από το να καταφέρει να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα ενός μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Το Google+ κατάφερε να φτάσει τα 100 εκατομμύρια χρήστες σε χρονικό διάστημα μόλις μερικών μηνών από την ημερομηνία που βγήκε στον “αέρα” (Ιούνιος 2011 – Φεβρουάριος 2012) και μέχρι σήμερα απαριθμεί πάνω από 540 εκατομμύρια χρήστες. Ο λόγος για τον οποίο το Google+ αναπτύσσεται τόσο γρήγορα είναι απλός: εάν έχετε λογαριασμό Gmail, YouTube ή οποιονδήποτε άλλο λογαριασμό στη Google, έχετε αυτόματα και λογαριασμό στο Google+. Είτε σας αρέσει είτε όχι! Έτσι, με το YouTube να είναι το τρίτο σε επισκεψιμότητα site (μετά το Google και το Facebook), με το Gmail να είναι, πλέον, ο μεγαλύτερος πάροχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και τη Google να έχει αποκτήσει ολόκληρη τη βάση χρηστών τους, η τόσο μαζική ανάπτυξη του Google+ είναι ένα  απόλυτα φυσιολογικό επακόλουθο.
Στην εξίσωση, φυσικά, μπαίνει και ο Google Chrome. Ο browser που, από το Δεκέμβρη του 2013, χρησιμοποιεί πάνω από το 55% των χρηστών παγκοσμίως, ανήκει στη Google και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να αλληλεπιδρά με όλα τα προϊόντα της Google (συμπεριλαμβανομένου, φυσικά, και του Google+) που απαιτούν από το χρήστη να συνδεθεί στο προσωπικό του Google Account.

Καθώς όλο και περισσότεροι από εμάς αποκτάμε λογαριασμό στο Google+, είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, τα δεδομένα μας συλλέγονται και χρησιμοποιούνται στους αλγορίθμους αναζήτησης της Google. Αυτό έχει αρχίσει να διαμορφώνει εκ νέου τον τρόπο που ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης κατατάσσει και εμφανίζει τις ιστοσελίδες, πράγμα καθοριστικό για τη μελλοντική διαμόρφωση των digital marketing strategies.

Γιατί θα έπρεπε η επιχείρηση μου να έχει Google+ Page;

Μετά από όλα τα παραπάνω, πιστεύετε πως χρειάζεται να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα; Το Google+ είναι το κοινωνικό δίκτυο της Google. Όπως συμβαίνει με το YouTube και το Google Places for Business, έτσι και τα Google+ Profiles / Pages προσφέρουν κάποια προνόμια όσων αφορά την εμφάνιση / κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Έτσι, διαθέτοντας λογαριασμό στο Google+, κοινοποιώντας περιεχόμενο (είτε στο προσωπικό σας προφίλ είτε στη σελίδα που έχετε δημιουργήσει για την επιχείρηση σας) το οποίο λαμβάνει σημαντικό αριθμό “+1” ψήφων (το αντίστοιχο “Like” για το Google+), δίνετε τη δυνατότητα στη Google να γνωρίζει ότι το περιεχόμενο σας διαβάζεται και κοινοποιείται. Αυτό μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο στο search ranking και κατ’ επέκταση να αυξήσει την επισκεψιμότητα της σελίδας σας.

Ας δούμε μερικά tips για το πως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Google+ για να αυξήσετε το κύρος και την επιρροή της επιχείρησης σας αλλά και να ανεβείτε ψηλότερα στο search ranking.

Το προφίλ σας στο Google+

hmcabout
Η ενότητα “Πληροφορίες” στη Google+ Page σας, σας δίνει την ευκαιρία να γράψετε λίγα λόγια για την επιχείρηση σας. Μπορείτε να γράψετε ένα κείμενο όπου θα εξηγείτε το είδος της, τι προϊόντα ή υπηρεσίες προσφέρει. Το κείμενο που θα γράψετε ώς “Περιγραφή” της επιχείρησης σας θα εμφανίζεται και ως meta description στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Extra Tip: Στην ενότητα “Εισαγωγή” μπορείτε να δημιουργήσετε links. Δημιουργείστε έξυπνα anchor texts με keywords και οδηγήστε του επισκέπτες της Google+ Page σας, σε διάφορες σελίδες του website σας. Με προσοχή όμως. Δεν θέλετε σε καμία περίπτωση να προκύψει Keyword Stuffing.

Links!

Προσθέστε το link της επαγγελματικής σας ιστοσελίδας στην ενότητα “Σύνδεσμοι”. Εάν έχετε οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική παρουσία και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Pinterest κλπ), προσθέστε και αυτά τα links στην ίδια ενότητα του Google+. Τι καλύτερο από το να καταχωρήσετε όσο το δυνατόν περισσότερα links, συμπεριλαμβανομένης και της επαγγελματικής σας παρουσίας στα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, στο κοινωνικό δίκτυο που δημιούργησε η ίδια η Google;

Δείτε ένα παράδειγμα στο Google+ της hiremycode.com.

Προσθήκη στους Κύκλους

Μπορείτε εύκολα να προσθέσετε άλλους χρήστες στους Κύκλους σας, με βάση τα ενδιαφέροντα σας, χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης της Google μέσα από το Google+. Όπως συμβαίνει και στο Twitter, έχετε αρκετές πιθανότητες προσθέτοντας χρήστες στους κύκλους σας, να σας προσθέσουν και εκείνοι στους δικούς τους. Κάτι τέτοιο μπορεί να αυξήσει την προβολή της επιχείρησης σας, όταν ξεκινήσετε να μοιράζεστε το περιεχόμενο σας με τον υπόλοιπο κόσμο.

Sharing

Μοιράστε το δικό σας, μοναδικό, περιεχόμενο αλλά και περιεχόμενο άλλων χρηστών που θεωρείτε αξιόλογο. Κάθε post που κάνετε share και περιέχει links που οδηγούν στην ιστοσελίδα σας , δημιουργεί backlinks για το site σας. Κάνοντας κάτι τέτοιο στο κοινωνικό δίκτυο της Google, το περιεχόμενο σας γίνεται indexed σχεδόν αμέσως. Μοιραστείτε πληροφορίες σε μορφή κειμένου, infografic, εικόνας ή video. Το να κάνετε share Google+, δείχνει στο δίκτυο σας ότι ενδιαφέρεστε και ασχολείστε με την επιχείρηση σας.

Εμπλακείτε

Το να κάνετε share το δικό σας μοναδικό περιεχόμενο και re-share ποιοτικό περιεχόμενο άλλων χρηστών, είναι κάτι πάρα πολύ θετικό. Περάστε στο επόμενο επίπεδο. Κάντε ποιοτικά comments σε posts άλλων χρηστών. Δώστε +1s. Συμμετέχετε ενεργά. Αυτή η επιπλέον προβολή θα τραβήξει την προσοχή των υπόλοιπων χρηστών, αυξάνοντας τις πιθανότητες να σας προσθέσουν στους Κύκλους τους και το περιεχόμενο σας να γίνει re-share στους δικούς τους κύκλους επιρροής.

Από ότι φαίνεται, το Google+ έχει εδραιώσει την παρουσία του στο χώρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η ανοδική του πορεία θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα. Από την ίδια την κοινότητα του Google+, μέχρι και τη δυνατότητα που προσφέρει στο χρήστη να δημιουργεί και να μοιράζεται περιεχόμενο, πλούσιο σε keywords, που δημιουργεί backlinks για τη ιστοσελίδα του, προκύπτουν σίγουρα πολλά πλεονεκτήματα, για τις επιχειρήσεις που έχουν ενεργή παρουσία στο Google+.

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας