Ποια εταιρεία Web Hosting να επιλέξω και ποιο πακέτο είναι το κατάλληλο

Ποια εταιρεία Web Hosting να επιλέξω και ποιο πακέτο είναι το κατάλληλο

Το Web Hosting ή αλλιώς φιλοξενία ιστοσελίδων, επιτρέπει σε ένα χρήστη να “ανεβάσει” στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα του και αυτή να είναι προσβάσιμη σε όλους του χρήστες του διαδικτύου.

Το πως να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία Web Hosting δεν είναι απλή υπόθεση και θα πρέπει να κάνετε μια σημαντική έρευνα πριν καταλήξετε στην εταιρεία που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας. Στο άρθρο που ακολουθεί, θα παρουσιάσουμε τους βασικότερους παράγοντες που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν, ώστε να επιλέξετε το πακέτο και την εταιρεία Web Hosting που σας ταιριάζει καλύτερα.

1) Μην επιλέξετε με βάση το κόστος.

Το κόστος είναι για τους περισσότερους βασικός παράγοντας επιλογής πακέτου Web Hosting. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι η αγορά ενός πολύ οικονομικού πακέτου φιλοξενίας μπορεί να κρύβει κινδύνους. Σκεφτείτε ότι είστε ιδιοκτήτης ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και κάθε λίγο και λιγάκι η ιστοσελίδα σας είναι offline, επειδή έχει “πέσει” ο server. Εκτός από το ότι σε αυτό το διάστημα χάνετε πελάτες, δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα τους χάνετε οριστικά, καθώς σίγουρα θα εξυπηρετηθούν από κάποιο άλλο ηλεκτρονικό κατάστημα και δε θα ξαναγυρίσουν στο δικό σας.

2) Περιορισμοί στο πακέτο που θα επιλέξετε.

Γνωρίζετε τι ανάγκες έχει πραγματικά η ιστοσελίδα σας? Αν για παράδειγμα θέλετε να “ανεβάσετε” ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop), τότε σίγουρα δεν σας ταιριάζει το πιο οικονομικό πακέτο που παρέχει μια εταιρεία Web Hosting, καθώς είναι πολύ πιθανό να έχετε συχνά downtimes. Αν όμως θέλετε να “ανεβάσετε” μια στατική ιστοσελίδα εταιρικής παρουσίασης, τότε σίγουρα οι απαιτήσεις είναι μικρές.

3) Υπάρχει πίνακας ελέγχου?

Πριν αποφασίσετε ποια εταιρεία Web Hosting θα επιλέξετε, βεβαιωθείτε πως θα σας παρέχει πρόσβαση σε ένα πίνακα ελέγχου (cpanel, plesk κ.τ.λ.), τον οποίο θα χρησιμοποιείτε ώστε να διεκπερεώσετε τις βασικές εργασίες που αφορούν την ιστοσελίδα σας (πχ backup, δημιουργία και διαχείριση βάσης δεδομένων κ.τ.λ.). Υπάρχουν μάλιστα εταιρείες, όπως η Fusioned, που μέσω του πίνακα ελέγχου που παρέχουν, σας επιτρέπουν να εγκαταστήσετε ένα WordPress ή Joomla site με το πάτημα ενός κουμπιού (κυριολεκτικά).

4) Τεχνική υποστήριξη.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες επιλογής εταιρείας Web Hosting είναι η παροχή τεχνικής υποστήριξης. Μια σοβαρή εταιρία, είναι υποχρεωμένη να παρέχει υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης υψηλού επιπέδου 24 ώρες το 24ωρο, μέσω email, τηλέφωνο, ακόμα και μέσω live chat με εξειδικευμένους υπαλλήλους της.

5) Αλλαγή πακέτου στο μέλλον.

Ένα ακόμη σημαντικός παράγοντας για την επιλογή εταιρείας Web Hosting, είναι η δυνατότητα αναβάθμισης του πακέτου σας, αν κρίνετε ότι οι ανάγκες της ιστοσελίδας σας έχουν αλλάξει, καθώς είναι πολύ πιθανό η ιστοσελίδα σας να εξελιχθεί και το πακέτο web hosting να μην επαρκεί πια.

6) Free ή trial υπηρεσίες και επιστροφή χρημάτων

Τέλος, προτείνουμε να ερευνήσετε αν η εταιρεία Web Hosting προσφέρει free ή trial υπηρεσίες ή ακόμη και επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που πιθανόν δε μείνετε ικανοποιημένοι. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε τις υπηρεσίες τους, έτσι ώστε να αποκτήσετε προσωπική άποψη για αυτές.

Εμείς στην Hiremycode ψάξαμε, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε στην Fusioned, η οποία παρέχει ένα μεγάλο εύρος πακέτων φιλοξενίας, πίνακα ελέγχου (cpanel) για κάθε ιστοσελίδα, άψογη τεχνική υποστήριξη, καθώς και τη δυνατότητα δοκιμής των υπηρεσιών της για 7 ημέρες, επιστρέφοντας τα χρήματα σας πίσω αν δε μείνετε ικανοποιημένοι!

Η επιλογή είναι δική σας!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας