Πόσο γρήγορο είναι το website σας? 3 δωρεάν εργαλεία για να σας λυθεί η απορία!

Πόσο γρήγορο είναι το website σας? 3 δωρεάν εργαλεία για να σας λυθεί η απορία!

Σίγουρα θα έχετε ακούσει ότι η ταχύτητα του website σας είναι σημαντικός παράγοντας για την επιτυχία ή αποτυχία του. Ξέρετε όμως πόσο σημαντικός είναι στην πραγματικότητα?

Η Google διεξήγαγε ένα πείραμα, κατά το οποίο αύξησε τον χρόνο φόρτωσης των σελίδων της κατά μισό δευτερόλεπτο.

Το αποτέλεσμα? 20% μείωση της επισκεψιμότητας!

Επιπλέον, παρ’ολο που ο μέσος χρόνος φόρτωσης ενός website είναι 7.25 δευτερόλεπτα, το 47% των χρηστών του διαδικτύου “απαιτούν” ένα website να φορτώνει σε 2 δευτερόλεπτα ή και λιγότερο.

Πόσο γρήγορο είναι λοιπόν το website σας? Και αν δεν είναι γρήγορο, τι μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την ταχύτητα του? Σε αυτό το άρθρο αναλύουμε τα 3 δημοφιλέστερα δωρεάν εργαλεία μέτρησης της ταχύτητας ενός website:

1) Google PageSpeed Insights

Η Google έχει καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για να κάνει το διαδίκτυο πιο γρήγορο.
Για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση, παρέχει μια σειρά από δωρεάν εργαλεία, συμπεριλαμβανομένου του PageSpeed Insights. Το PageSpeed Insights αναλύει την ταχύτητα του website σας και σας παρέχει προτάσεις για την βελτίωση της. Παρ’ όλο που δεν εμφανίζει τον πραγματικό χρόνο φόρτωσης της σελίδας, παρέχει μια βαθμολογία σε κλίμακα 0-100. Στη συνέχεια σας δείχνει τι πρέπει οπωσδήποτε να διορθωθεί ώστε να αυξήσετε τη βαθμολογία σας, τι θα ήταν καλό να διορθωθεί, αλλά και τι κάνετε ήδη σωστά!

2) Pingdom Website Speed Test

Σε αντίθεση με το Google PageSpeed Insights, το Pingdom εμφανίζει τον χρόνο φόρτωσης του website σας. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από ποια τοποθεσία θέλετε να πραγματοποιηθεί το test.
Αφού πραγματοποιήσετε το test, το Pingdom σας παρέχει ένα διάγραμμα καταρράχτη με κάθε στοιχείο που έχει φορτωθεί στη συγκεκριμένη σελίδα του website σας και τον χρόνο φόρτωσης του. Επιπλέον το Pingdom βαθμολογεί τη σελίδα σας και κάνει προτάσεις για το πως να βελτιώσετε αυτή τη βαθμολογία. Μπορείτε επίσης να δείτε το ιστορικό όλων των test που έχετε πραγματοποιήσει για τη συγκεκριμένη σελίδα!

3) GTmetrix

Το GTmetrix είναι λίγο διαφορετικό από τα δύο προηγούμενα εργαλεία που αναλύουμε σε αυτό το άρθρο. Αντί να σας παρέχει μια βαθμολογία και μια λίστα με προτάσεις για να τη βελτιώσετε, σας παρέχει δύο! Διενεργεί το test σας στο Google PageSpeed Insights, αλλά και στο Yahoo YSlow. Το GTmetrix συνδιάζει τις πληροφορίες δίνοντας σας έτσι πολύ καλύτερη εικόνα για το τι πρέπει να βελτιώσετε. Τέλος, εκτός από τις δύο βαθμολογίες, παρέχει χρόνο φόρτωσης της σελίδας, αναλυτική βαθμολογία για τον κάθε παράγοντα που επηρεάζει την ταχύτητα, διάγραμμα καταρράχτη, ιστορικό, ακόμα και βίντεο φόρτωσης.

Η ταχύτητα του website σας είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες παροχής θετικής εμπειρίας χρήσης στους επισκέπτες σας. Ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε κάποιο από τα παραπάνω εργαλεία και δώστε βάση στις προτάσεις βελτίωσης. Αν χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας