Webmail: Ελέγξτε τα εταιρικά emails μέσω του browser σας

Webmail: Ελέγξτε τα εταιρικά emails μέσω του browser σας

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά! Τι είναι το webmail;

Υπάρχουν πολλά εργαλεία για να ελέγξετε τα εταιρικά σας emails. Μπορείτε για παράδειγμα να χρησιμοποιήσετε κάποιον desktop email client όπως το Outlook, το Mac Μail ή το Thunderbird, τον οποίο θα συνδέσετε με το email account σας. Το webmail λοιπόν, είναι ένα ακόμη εργαλείο μέσω του οποίου μπορείτε να ελέγξετε τα emails σας, χρησιμοποιώντας απλά τον browser της αρεσκείας σας και ακολουθώντας τα παρακάτω 3 απλά βήματα:

Σύνδεση στο webmail

Βήμα 1: Πλοηγηθείτε στο www.example.com/webmail (Θα πρέπει να αντικαταστήσετε το www.example.com με το πραγματικό σας domain name, π.χ. www.hiremycode.com)

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε το username και το password σας ώστε να συνδεθείτε! Το username είναι ολόκληρη η διεύθυνση αλληλογραφίας σας (π.χ. info@hiremycode.com), ενώ το password είναι μια σειρά από αριθμούς, γράμματα και σύμβολα, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την δημιουργία του email account. Για λόγους ασφαλείας, εμείς δε γνωρίζουμε το password σας, ούτε μπορούμε να το δούμε με κάποιον τρόπο.

Δεν θυμάμαι το password μου! Τώρα τι κάνω;

Αν δεν το έχετε κάπου σημειωμένο ή δεν το θυμάστε, μην πανικοβάλλεστε. Μπορούμε να το αλλάξουμε και να σας στείλουμε το καινούριο!

Βήμα 3: Αφού συνδεθείτε, θα πρέπει να επιλέξετε με ποιον webmail client θέλετε να ελέγξετε τα emails σας. Οι επιλογές είναι 3, το Horde, το Roundcube και το SquirrelMail. Ο κάθε webmail client έχει το δικό του interface και τα δικά του χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα.

Επιλογή webmail client

Ποιον webmail client να επιλέξω;

SquirrelMail: Έχει περιορισμένα features, όμως επιτρέπει τον γρήγορο έλεγχο των εταιρικών σας emails.

Horde: Έχει πολύ περισσότερα features από το SquirrelMail, όμως αυτό μερικές φορές το κάνει βαρύτερο και πιο αργό στον έλεγχο των emails.

Roundcube: Είναι ο πιο πρόσφατος webmail client που προστέθηκε στο cPanel. Έχει πολύ καθαρό και μοντέρνο interface, παρόμοιο με το interface ενός desktop client όπως το Mac Mail ή το Outlook. Τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Αν χρειαστείτε βοήθεια, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας