Ιστοσελίδα ξενοδοχείου που μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες

Ιστοσελίδα ξενοδοχείου που μετατρέπει τους επισκέπτες σε πελάτες

Φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων αποφασίζουν να επανασχεδιάσουν την ιστοσελίδα τους, έτσι ώστε να ακολουθεί τις τελευταίες τάσεις σχεδίασης. Φυσικά και είναι πολύ σημαντικό η ιστοσελίδα να είναι μοντέρνα, φρέσκια και να αποπνέει επαγγελματισμό, αλλά ειδικά για τις ιστοσελίδες ξενοδοχείων, αυτό που έχει σημασία (περισσότερο από οτιδήποτε άλλο) είναι η διευκόλυνση του πελάτη στη διαδικασία κράτησης δωματίου. Η σχεδίαση λοιπόν μιας ιστοσελίδας ξενοδοχείου, πρέπει να “βοηθάει” τον επισκέπτη να βρει το δωμάτιο που τον ενδιαφέρει και να τον καθοδηγεί στην ολοκλήρωση της διαδικασίας κράτησης.

Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε τη φιλοσοφία και τις τεχνικές που ακολουθούμε κατά τη σχεδίαση μοντέρνων και εύχρηστων ιστοσελίδων για ξενοδοχεία:

Ξεκάθαρη δομή, οδηγίες και κατευθύνσεις

Οι επισκέπτες της ιστοσελίδας σας πρέπει να μπορούν να βρουν άμεσα τις πληροφορίες που χρειάζονται. Φανταστείτε τον επισκέπτη να προσπαθεί να κλείσει δωμάτιο για τις διακοπές του και να μη βρίσκει τα στοιχεία επικοινωνίας του ξενοδοχείου σας ή τον τρόπο για να πραγματοποιήσει την κράτησή του. Το πιο πιθανό είναι να εγκαταλείψει την ιστοσελίδα σας και να γυρίσει στα αποτελέσματα της μηχανής αναζήτησης, όπου θα πλοηγηθεί σε κάποια άλλη, ανταγωνιστική, ιστοσελίδα ξενοδοχείου.

Γι’ αυτόν τον λόγο λοιπόν, η ιστοσελίδα σας πρέπει να έχει ξεκάθαρη δομή και πλοήγηση, έτσι ώστε ο επισκέπτης να φτάνει εύκολα και γρήγορα στην επίτευξη του στόχου του, που δεν είναι άλλος από το να βρει τον τύπο δωματίου που τον ενδιαφέρει και να κάνει κράτηση.

Δείτε για παράδειγμα την παρακάτω εικόνα (μπορείτε να κάνετε scroll μέσα στην οθόνη και να πλοηγηθείτε σε ολόκληρη την αρχική σελίδα):

Στην ιστοσελίδα της εικόνας ακολουθήσαμε την εξής φιλοσοφία:

Στην αρχική σελίδα κεντρίζουμε τον ενδιαφέρον του επισκέπτη με μεγάλες, καλής ποιότητας φωτογραφίες, οι οποίες αναδεικνύουν τον χαρακτήρα και τα πλεονεκτήματα του ξενοδοχείου. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της επιχείρησης και αμέσως μετά ο επισκέπτης μπορεί να πλοηγηθεί στους τύπους δωματίων του ξενοδοχείου. Στη συνέχεια εμφανίζονται κριτικές πελατών και ένα ξεκάθαρο call to action, ώστε να κάνει άμεσα την κράτησή του, συμπληρώνοντας ημερομηνία άφιξης – αναχώρησης και τύπο δωματίου! Τέλος, στην αρχική σελίδα δε θα μπορούσε να λείπει ο διαδραστικός χάρτης, ώστε ο επισκέπτης να ενημερωθεί για τη θέση του ξενοδοχείου και να βρει εύκολα στοιχεία επικοινωνίας και οδηγίες πρόσβασης.

Με λίγα λόγια, εφαρμόζοντας την παραπάνω σχεδιαστική φιλοσοφία, διευκολύνουμε τον επισκέπτη να πλοηγηθεί σε κάθε σημαντικό τομέα της ιστοσελίδας και τον κατευθύνουμε να κάνει την κράτησή του εύκολα και γρήγορα!

Responsive σχεδίαση

Η responsive σχεδίαση ουσιαστικά αποτελεί μια σειρά τεχνικών που επιτρέπουν την κατασκευή ιστοσελίδων, οι οποίες προσαρμόζονται δυναμικά σε κάθε διάσταση και προσανατολισμό οθόνης, με στόχο την παροχή θετικής εμπειρίας χρήσης στους επισκέπτες, ανεξαρτήτως του μέσου και του τρόπου πρόσβασης που έχουν επιλέξει για να πλοηγηθούν στην ιστοσελίδα (π.χ. smartphones, tablets κ.τ.λ.).

Στο blog μας θα βρείτε αρκετά άρθρα σχετικά με τη responsive σχεδίαση. Είναι ένα θέμα που έχουμε αναλύσει αρκετά, μιας και πλέον το ποσοστό πρόσβασης μέσω κινητών συσκευών έχει αυξηθεί σε μεγάλο βαθμό.

Είναι λοιπόν απολύτως λογικό ότι η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας πρέπει να είναι responsive, έτσι ώστε να είναι πλήρως λειτουργική και εύχρηστη, είτε ο επισκέπτης πλοηγείται σε αυτή μέσω του υπολογιστή του, είτε μέσω του κινητού του.

Testimonials και κριτικές επισκεπτών

Έχετε ποτέ αναζητήσει στο διαδίκτυο κριτικές που έχουν γραφτεί από άλλους χρήστες για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία; Λογικά η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι “Ναι”.

Οι κριτικές που διαβάσατε επηρέασαν την άποψή σας για το συγκεκριμένο προϊόν; Μάλλον η απάντηση είναι επίσης “Ναι”.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις κριτικές των ξενοδοχείων. Οι επισκέπτες, για να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική άποψή για το ξενοδοχείο σας, συνήθως ανατρέχουν σε πλατφόρμες όπως το tripadvisor, ώστε να διαβάσουν κριτικές παλαιότερων πελατών.

Αντί λοιπόν να “αναγκάζετε” τους επισκέπτες να ψάξουν για αυτή την πληροφορία σε άλλες πλατφόρμες, μπορείτε να τους τη σερβίρετε στο πιάτο, επικοινωνώντας την στην ίδια σας την ιστοσελίδα, όπως κάναμε στην ιστοσελίδα της παραπάνω φωτογραφίας!

Πληροφορίες τοποθεσίας

Όταν κάποιος κανονίζει τις διακοπές του, δεν ψάχνει απλά ένα μέρος να κοιμηθεί μερικά βράδια. Θέλει να γνωρίσει τον τόπο, να μάθει για τα αξιοθέατα ή τις παραλίες που αξίζει να επισκεφτεί, να ενημερωθεί για τα καλύτερα εστιατόρια.

Γιατί λοιπόν να μην ενημερωθεί για όλα τα παραπάνω μέσω της ιστοσελίδας του ξενοδοχείου σας; Δώστε στον επισκέπτη να καταλάβει ότι έχετε βαθιά γνώση της περιοχής, έτσι ώστε να τον κάνετε να νιώσει σίγουρος για το ότι θα τον κατευθύνετε και θα του δώσετε ότι πληροφορία χρειαστεί, βελτιώνοντας έτσι τη διαμονή του στον τόπο σας!

Προσεγμένο φωτογραφικό υλικό

Η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου σας οφείλει να αντανακλά μια θετική εικόνα και να προβάλλει την ταυτότητα της επιχείρησης. Μία προσεγμένη, επαγγελματική φωτογράφιση, αποτελεί μια σημαντική επένδυση για κάθε τύπο ξενοδοχειακής μονάδας, αφού είναι το πιο δυνατό εργαλείο προβολής! Προσέξτε λοιπόν τις φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν στην ιστοσελίδα σας, καθώς μια μέτρια φωτογράφιση είναι δυνατόν να κάνει τελικά και μέτρια εντύπωση στους υποψήφιους πελάτες σας. Αντίθετα, το καλό φωτογραφικό υλικό και οι νέες τεχνικές (π.χ. cinemagraphs) θα απογειώσουν τη σχεδίαση της ιστοσελίδας σας, θα προσελκύσουν άμεσα το ενδιαφέρον του επισκέπτη και θα τον παρακινήσουν να πλοηγηθεί στην ιστοσελίδα φτάνοντας στον τελικό στόχο, δηλαδή την πραγματοποίηση της κράτησης δωματίου!

Εξειδίκευση στη σχεδίαση ιστοσελίδων για ξενοδοχεία

Στην Hiremycode, εξειδικευόμαστε στην σχεδίαση και κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία, εφαρμόζοντας τις παραπάνω τεχνικές με επιτυχία. Μπορείτε να δείτε ενδεικτικά έργα στο portfolio μας, επιλέγοντας την κατηγορία “Ξενοδοχεία”.

Αν ενδιαφέρεστε για την κατασκευή ιστοσελίδας για το ξενοδοχείο σας ή τη βελτίωση της ιστοσελίδας που ήδη έχετε, καλέστε μας στο 22810 76070 ή συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας!

    Το όνομά σας (απαραίτητο)

    Το email σας (απαραίτητο)

    Θέμα (απαραίτητο)

    Το μήνυμά σας

    About the Author

    Αφήστε το σχόλιο σας