Cinemagraphs: Σταθερές εικόνες ή video;

Cinemagraphs: Σταθερές εικόνες ή video;

Τελικά τι είναι τα Cinemagraphs; Είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του digital artist Kevin Burg και της φωτογράφου Jamie Beck. Παρά το ότι, από τεχνικής άποψης, το να δημιουργήσει κάποιος κάτι ανάλογο ήταν εφικτό πολύ νωρίτερα χρονικά, οι δύο τους, χρησιμοποίησαν την εν λόγω τεχνική για πρώτη φορά στις αρχές του 2011, για λογαριασμό του New York Fashion Week.

Kevin Burg & Jamie Beck Cinemagraph 1

Kevin Burg & Jamie Beck, cinemagraphs.com

Kevin Burg & Jamie Beck Cinemagraph 2

Kevin Burg & Jamie Beck, cinemagraphs.com

Τα Cinemagraphs, είναι κάτι μεταξύ φωτογραφίας και βίντεο. Πρόκειται για ένα “πάντρεμα” των δύο, με το αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.

Ionas Katrakazos για τη Lafazanis Winery

Η κίνηση που προκύπτει, σε ένα μικρό κομμάτι της φωτογραφίας, συνήθως σε μια μικρή λεπτομέρεια. Είναι ατέρμων και χωρίς εμφανή “σπασίματα”, δημιουργώντας ένα τέλειο “loop”.

Ionas Katrakazos για τη Nestor Wines

Δημιουργούνται με τη χρήση ειδικών προγραμμάτων επεξεργασίας εικόνας ή / και video (Photoshop, After Effects κλπ.) και συνήθως το παραγόμενο αρχείο αποθηκεύεται σε GIF format. Όμως, λόγω της χαμηλής ποιότητας και του μεγάλου μεγέθους των αρχείων GIF, προτείνεται η αποθήκευσή τους ως αρχεία video, οποιασδήποτε μορφής.

Kevin Burg & Jamie Beck Cinemagraph 3

Kevin Burg & Jamie Beck, cinemagraphs.com

Kevin Burg & Jamie Beck Cinemagraph 4

Kevin Burg & Jamie Beck, cinemagraphs.com

Καθορίζοντας τα σταθερά και κινούμενα στοιχεία του, ο δημιουργός μπορεί να δώσει έμφαση σε συγκεκριμένες λεπτομέρειες, δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα, προκαλώντας στο χρήστη πιο έντονα συναισθήματα σε σχέση με μία κοινή, σταθερή εικόνα. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που χρησιμοποιούνται κατά κόρον στα Social Media καθώς αποδίδουν πολύ καλύτερα σε επίπεδο διάδρασης χρήστη-ανάρτησης (Post Engagement), σε σύγκριση με τις σταθερές εικόνες.

Η χρήση τους φαίνεται ότι συνεχίζει να αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου και είναι η κατάλληλη στιγμή να υιοθετήσετε αυτό το μέσο προβολής στην επιχείρησή σας!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας