Συμβουλές marketing για μικρές επιχειρήσεις

Συμβουλές marketing για μικρές επιχειρήσεις

Για πολλές μικρές επιχειρήσεις, η λέξη marketing είτε είναι άγνωστη είτε λανθασμένα προκαλεί τρόμο, καθότι πολλοί θεωρούν ότι πρόκειται για ένα περιττό έξοδο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μία επένδυση, η οποία μπορεί να σώσει την επιχείρησή σας και μάλιστα με πολύ χαμηλό κόστος!

Πώς; Απευθυνθείτε σε κάποιον επαγγελματία, ο οποίος θα καταλάβει τις ανάγκες σας και μαζί θα χτίσετε την κατάλληλη στρατηγική προκειμένου να βελτιώσετε την επιχείρησή σας και να προσελκύσετε νέους πελάτες.

Να λοιπόν 5 από τους βασικότερους λόγους για τους οποίους ενδεχομένως να χρειάζεστε τη βοήθεια ενός ειδικού:

1) Η εικόνα σας μετράει:

Το “χτίσιμο” της εικόνας σας ή αλλιώς της εταιρικής σας ταυτότητας είναι το πρώτο βήμα για εύκολη και άμεση αναγνώριση της επιχείρησής σας. Το λογότυπό σας είναι αντιπροσωπευτικό; Χρησιμοποιείτε τα σωστά χρώματα και την κατάλληλη γραμματοσειρά; Πόσο εύχρηστη είναι η ιστοσελίδα σας; Η εικόνα σας πρέπει να εκφράζει την κουλτούρα, την ποιότητα καθώς και το μέγεθος του κύρους της επιχείρησής σας.

2) Target group…ή αλλιώς η ομάδα-στόχος:

Ανεξάρτητα το μέγεθος και το είδος της επιχείρησής σας, πρέπει να γνωρίζετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε προκειμένου να ακολουθήσετε και την κατάλληλη στρατηγική χωρίς περιττά έξοδα. “Ποιοι είναι οι πελάτες σας; Άνδρες; Γυναίκες; Μόνιμοι κάτοικοι ή τουρίστες; Χρησιμοποιούν τα social media;” είναι κάποια από τα ζητήματα που θα πρέπει να αναρωτηθείτε όταν σχεδιάζετε τα επόμενα βήματα για την πορεία της επιχείρησής σας.

3) Budgeting…τί μέσα να χρησιμοποιήσω:

Μετά την ολοκλήρωση της ταυτότητάς σας και τον καθορισμό του κοινού σας, επόμενος στόχος είναι η απόκτηση αναγνωρισιμότητας. “Google adwords, online marketing, social media ads, διαφήμιση στην τοπική εφημερίδα ή μήπως ένα event;” είναι κάποια από τα μέσα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ανάλογα το είδος και το μέγεθος της επιχείρησής σας και φυσικά το budget το οποίο διαθέτετε.

4) Custom design vs. templates:

Η διαφορά στο κόστος είναι εμφανής, το ίδιο όμως ισχύει και στην ποιότητα και αποτελεσματικότητα που θέλετε να έχει η επιχείρησή σας στον ψηφιακό κόσμο. Δείτε αναλυτικότερα τους λόγους για τους οποίους πρέπει να έχετε μια επαγγελματική ιστοσελίδα.

5) Καθένας στο είδος του:

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχείρησης θεωρούν ότι μπορούν να αναλάβουν τα πάντα μόνοι τους, ανεξάρτητα την εμπειρία και τις γνώσεις τους.
Όπως απευθύνεστε στον λογιστή σας για τη διαχείριση των οικονομικών σας, έτσι χρειάζεστε και τη βοήθεια ενός ειδικού για την βελτίωση και προώθηση της επιχείρησής σας.

Αν ανήκετε λοιπόν στον επιχειρηματικό χώρο, αφιερώστε λίγο χρόνο για μία συνάντηση με κάποιον ειδικό στο θέμα της επικοινωνίας και προβολής. Θα δείτε με τον καιρό ότι, ανεξάρτητα με το είδος και το μέγεθος, η εικόνα που θα έχετε δημιουργήσει θα δώσει έναν άλλον αέρα στην ίδια την επιχείρηση, εσάς αλλά και στους πελάτες σας!

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας