Πως να προετοιμαστείτε πριν απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

Πως να προετοιμαστείτε πριν απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων

Ας το παραδεχτούμε, τη σημερινή εποχή, η επιχείρηση σας επιβάλλεται να έχει δυνατή διαδικτυακή παρουσία, αν θέλετε να θεωρείται σύγχρονη και ανταγωνιστική. Αποφασίζετε λοιπόν να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, η οποία θα αναλάβει να βελτιώσει τη διαδικτυακή σας παρουσία. Δεν έχετε όμως ιδέα από που να αρχίσετε!

Συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε τα 6 πράγματα που πρέπει να προετοιμάσετε πριν απευθυνθείτε σε μια εταιρεία που ασχόλείται με την κατασκευή ιστοσελίδων, και δημιουργήσαμε έναν οδηγό που θα σας γλιτώσει χρόνο και χρήμα:

1) Ποιο είναι το πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε;

Κάθε εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, με σημαντική εμπειρία στο χώρο του web, είναι σε θέση να σας προτείνει λύσεις που θα βελτιώσουν τη διαδικτυακή σας παρουσία, είτε αυτές αφορούν στη βελτίωση της σχεδίασης της ιστοσελίδας σας, είτε στο πως θα φέρετε περισσότερους επισκέπτες, είτε ακόμη και σε τι είδους server θα πρέπει να φιλοξενηθεί. Παρ’ όλα αυτά, καμία εταιρεία δεν καταλαβαίνει περισσότερο από εσάς τις ανάγκες της ίδιας σας της επιχείρησης. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να κατανοήσετε και να καταγράψετε τα προβλήματα που επιθυμείτε να λύσετε.

2) Ποιο είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεστε;

Είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε. Το πιθανότερο είναι να μην απευθύνεστε σε όλους, κάτι που σημαίνει ότι θα χρειαστείτε μια στοχευμένη προσέγγιση.
Έχετε ένα μεσιτικό γραφείο και θέλετε να προσεγγίσετε πιθανούς αγοραστές, αλλά και πωλητές? Έχετε ένα κατάστημα με γυναικεία ρούχα και θέλετε να προσεγγίσετε το γυναικείο, νεανικό κοινό? Το να γνωρίζετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε ή θέλετε να απευθυνθείτε, έχει μεγάλη αξία για την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων. Αυτό θα της δώσει τη δυνατότητα να προσαρμόσει μια λύση στις ανάγκες σας, κάνοντας την ιστοσελίδα σας περισσότερο ελκυστική για το συγκεκριμένο κοινό και παράλληλα πιο εύχρηστη και αποτελεσματική.

3) Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σας;

Είναι πολύ χρήσιμο για μία εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων να γνωρίζει τους ανταγωνιστές σας. Καλό θα ήταν να στείλετε στην εταιρεία με την οποία πρόκειται να συνεργαστείτε, μία μικρή λίστα με τους δυνατότερους ανταγωνιστές της επιχείρησής σας. Έτσι, η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, ενημερώνεται αρχικά για το ποιοί είναι οι ανταγωνιστές σας, στη συνέχεια εξοικειώνεται με τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρησή σας και τέλος προτείνει λύσεις με τις οποίες η επιχείρησή σας θα ξεχωρίσει.

4) Ποιό είναι το budget σας;

Οι περισσότεροι πελάτες φοβούνται να δόσουν πληροφορίες για το ποσό που είναι διατεθημένοι ή ικανοί να διαθέσουν για την κατασκευή της ιστοσελίδας τους. Φοβούνται μήπως η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων τους υπερχρεώσει, εκμεταλλευόμενη αυτή την πληροφορία. Καμία εταιρεία ανάπτυξης ιστοσελίδων, που σέβεται το πελατειακό της κοινό, δεν θα έκανε κάτι τέτοιο ρισκάροντας τη δυσφήμιση του ονόματός της στην αγορά.
Είναι σημαντικό να δώσετε αυτή την πληροφορία στους μελλοντικούς σας συνεργάτες. Αυτό θα γλιτώσει και στις δύο πλευρές πολύτιμο χρόνο.

Έστω ότι το budget σας είναι 1000€. Η εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, θα σπαταλήσει αρκετές ώρες συντάσσοντας μία ολοκληρωμένη οικονομοτεχνική πρόταση, την οποία πιθανότατα θα λάβετε μετά από δύο ή τρεις ημέρες, προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας. Έτσι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το τελικό ποσό για την ολοκλήρωση του έργου, να ξεπερνά κατά πολύ το ποσό που είστε διατεθημένοι να διαθέσετε. Αν όμως το budget σας είναι γνωστό εκ των προτέρων, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα είτε να σας ενημερώσει για το αν μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες της με τη συγκεκριμένη αμοιβή είτε να σας προτείνει μία διαφορετική λύση, λαμβάνοντας υπόψιν το διαθέσιμο budget σας.

5) Γνωρίζετε σημαντικές πληροφορίες για το υπάρχων site σας;

Αν ξεκινάτε από το μηδέν, αγνοήστε αυτή την παράγραφο. Εαν έχετε ήδη κάποια ιστοσελίδα, θα πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε πρόσβαση στο διαχειριστικό του domain σας, αλλά και στο διαχειριστικό του hosting σας. Καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζετε την τεχνολογία στην οποία βασίζεται η ιστοσελίδα σας (πχ. WordPress, Joomla, Custom code κ.α.) έτσι ώστε να βοηθήσετε την εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων να σας δώσει άμεση απάντηση στο αν έχει τη δυνατότητα να εργαστεί, κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές, στην υπάρχουσα ιστοσελίδα ή αν αυτό δεν είναι δυνατό, αν έχει τον τρόπο να εξάγει τα δεδομένα της και να κατασκευάσει μια καινούρια από το μηδέν.

6) Λίστα με 3 ιστοσελίδες που σας αρέσουν και για ποιον λόγο.

Αυτό είναι κάτι που ζητάμε πάντα από τους πελάτες μας πριν ξεκινήσουμε ένα project. Αυτή η λίστα αποτελεί σημαντική βοήθεια για μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, ώστε να κατανοήσει την αισθητική, το γούστο σας, αλλά και τις ανάγκες σας. Η λίστα μπορεί να περιέχει ιστοσελίδες ανταγωνιστών ή ακόμη και ιστοσελίδες από άλλους τομείς.

About the Author

Αφήστε το σχόλιο σας